Principală  —  IMPORTANTE   —   PG a inițiat proces penal,…

PG a inițiat proces penal, după ce procurorul Ghenadie Andronache, aflat în stare de ebrietate, a fost implicat într-un accident rutier produs la Nisporeni

Foto: ZdG

Reprezentanții Procuraturii Generale (PG) anunță că acțiunile procurorului Ghenadie Andronache, care, aflându-se în stare de ebrietate, ar fi provocat un accident rutier în localitatea Vărzărești, Nisporeni, sunt examinate în cadrul unui proces penal.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă Mariana Cherpec, procura din cadrul PG responsabilă de comunicare, ne-a comunicat că procurorul general interimar Dumitru Robu a dispus inițierea unei anchete disciplinare în privința procurorului Ghenadie Andronache.

Procurorul General a dispus efectuarea unei anchete disciplinare, care urmează să stabileasca dacă procurorul vizat a comis o abatere disciplinară”, a declarat procurora Mariana Cherpec.

Potrivit PG, în dependență de rezultatele constatărilor efectuate, ca urmare a prelevării probelor, se va decide asupra pornirii sau nu a unei urmăriri penale pe faptul conducerii mijlocului de transport în stare de ebrietate, infracțiune prevăzută de art.264/1 din Codul penal.

Acțiunile procurorului urmează a fi investigate de către Inspecția procurorilor în cadrul unei anchete disciplinare, prin prisma comiterii unei abateri disciplinare”, menționează PG.

Potrivit articolului 264 aliniat I din Codul Penal, încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudenţă o vătămare medie a integrităţii corporale sau a sănătăţii, se pedepseşte cu amendă în mărime de pînă la 650 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 3 ani cu (sau fără) privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de pînă la 2 ani.

În 2019, Ghenadie Andronache a fost numit în funcția de procuror în Procuratura raionului Drochia.