Principală  —  IMPORTANTE   —   PG a înaintat 33 de…

PG a înaintat 33 de proceduri disciplinare în privința a 24 de procurori din PA și PCCOCS

Procuratura Generală a înaintat 33 de proceduri disciplinare în privința a 24 de procurori din cadrul Procuraturii Anticorupție și Procuraturaturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), în urma controalelor efectuate în cadrul celor două instituții de drept.

Potrivit șefului Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo, până acum, 24 de procurori, 10 din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) și 14 din cadrul Procuraturii Anticorupție și Procuraturaturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au fost sancționați cu proceduri disciplinare pentru „încălcări grave” în activitatea pe care au desfășurat-o în cadrul procuraturii de profil.

În urma controalelor efectuate la cele două procuraturi specializate, dar și pentru o serie de încălcări grave, inclusiv: rețineri, arestări, percheziționări, sechestre, interceptări, filări ilegale, tergiversări ale examinării dosarelor, hotărâri ilegale pe fond, reprezentare defectuoasă a acuzării de stat în instanțele judecătorești, neatacarea hotărârilor ilegale în instanțele de judecată, Inspecția Procurorilor a inițiat 33 de proceduri disciplinare în privința a 24 de procurori (10 de la PA și 14 – PCCOCS).

Din numărul total al procedurilor disciplinare, 18 au fost deja transmise Colegiului de Disciplină și Etică din cadrul CSP, restul continuând a fi examinate de inspectori”, a declarat Stoianoglo.

În urma controalelor efectuate de către Procuratura Generală (PG), în luna decembrie 2019, în cadrul celor două procuraturi specializate, Procuratura Anticorupție (PA) și Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) din organele procuraturii, până acum, au demisionat nouă procurori. Recent, din sistem a plecat și fostul șef al PCCOCS, Nicolae Chitoroagă.