Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Percheziții la un grup criminal…

Percheziții la un grup criminal specializat în organizarea migrației ilegale. Un membru reținut pentru 72 de ore

Sursa: border.gov.md

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord, sub conducerea Procuraturii raionului Briceni, ar fi destructurat un grup infracțional specializat în organizarea migrației ilegale.

Conform reprezentanților Poliției de Frontieră, au fost efectuate două percheziții în raionul Briceni, fiind reținut unul dintre membrii grupului criminal organizat, cu ridicarea unor mijloace financiare și alte obiecte care vor servi în calitate de probe pe cauza penală.

„Echipa comună de investigații a stabilit că un grup de persoane compus de cetățeni ai R. Moldova, împărțind în prealabil rolurile, urmărind scopul obținerii unui folos material în urma organizării migrației ilegale a cetățenilor ucraineni, au creat o schemă criminală bine organizată, potrivit căreia, aceștia organizau transportarea, intrarea și șederea cetățenilor ucraineni în Republica Moldova”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Din declarațiile victimelor, cetățeni ucraineni, pentru care a fost organizată migrația ilegală, s-a stabilit că aceștia ar fi achitat sume de 3 500 de dolari.

Cazul se investighează în continuare, urmând a fi stabilit locul aflării celorlalți membri ai grupului criminal organizat.