Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Percheziții la o fabrică clandestină…

Percheziții la o fabrică clandestină de producere a țigărilor. Au fost ridicate peste 800 000 de țigări și 44 de mii de timbre de acciz cu semne vădite de falsificare, anunță PCCOCS

Oamenii legii au ridicat peste 800 000 de țigări, pachete pentru ambalarea a 13 milioane țigări la Comrat și au reținut doi membri ai grupului infracțional responsabil de producerea clandestină a țigărilor și de contrabandă. Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) au efectuat perchezițiile la Chișinău și în sudul republicii, unde era fabrica clandestină de producere a țigărilor, precum și la domiciliile celor doi reținuți.

„În fabrică au fost depistate șase linii de producere a țigărilor care asigurau întreg procesul de producere (fărâmițarea, fermentarea tutunului, producere, ambalare și aplicare a timbrului de acciz falsificat).

Pe lângă cele peste 800.000 țigări marcate cu timbre de acciz cu semne vădite de falsificare, au fost ridicate și 44.000 timbre de acciz cu semne vădite de falsificare, pachete noi (material tipografic) pentru ambalarea a 13 milioane țigări, circa 8 tone de tutun brut pentru producere, între 2-3 tone de tutun fermentat pregătit pentru producere în vrac, matrice pentru producerea țigărilor și altor consumabile (clei, aditivi, ambalaje, cutii și pachete de țigări etc)”, anunță PCCOCS.

Potrivit datelor din dosarul penal, țigările urmau să fie transportate spre Ucraina, prin contrabandă. Ulterior perchezițiilor, responsabilul implicat în gestionarea procesului de producere și unul din organizatorii schemei ilicite au fost reținuți. La solicitarea procurorilor PCCOCS, cei doi cu vârste de 40 și 49 de ani au fost plasați în arest preventiv pentru un termen de 30 zile.

Investigațiile continuă, inclusiv în privința altor membri care ar fi implicați în acest gen de activitate ilicită, transmis responsabilii de la PCCOCS.