Principală  —  IMPORTANTE   —   Percheziții la domiciliul unui angajat…

Percheziții la domiciliul unui angajat al Serviciului Vamal și la sediul unui broker vamal, într-un dosar pentru abuz de serviciu

Foto: Serviciul Vamal

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și angajații Serviciului Vamal anunță că au efectuat miercuri, 16 februarie, percheziții la domiciliile și sediile unor angajați ai Serviciului Vamal și la o companie într-un dosar de import al mărfurilor cu scutiri necuvenite de la taxele vamale. Procurorii susțin că au pornit un dosar penal pentru abuz de serviciu la perfectarea ilegală a actelor.

Potrivit PCCOCS, perchezițiile au loc atât la sediul companiei importatoare cât și la domiciliile unui angajat al Serviciului Vamal, precum și la sediul unui broker vamal.

„Acestea se desfășoară în scopul acumulării probelor în dosarul penal pornit pentru abuz de serviciu la perfectarea ilegală a actelor, în baza cărora compania a beneficiat de scutiri de taxe vamale, dar și de plata TVA, cu prejudicii estimative aduse bugetului de stat în sumă de circa două milioane lei”, anunță PCCOCS.