Principală  —  IMPORTANTE   —   Percheziții la Centrul medicilor de…

Percheziții la Centrul medicilor de familie nr.3 Botanica într-o cauză penală pentru falsificarea certificatelor COVID-19

Procurorii din cadrul municipiului Chișinău efectuează luni, 21 februarie, percheziții la Centrul medicilor de familie nr.3 Botanica într-o cauză penală pornită pentru falsificarea certificatelor de vaccinare.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, procurora Mariana Cherpec, responsabilă de comunicare cu mass-media din cadrul Procuraturii Generale (PG) ne-a comunicat că mai mulți lucrători medicali din cadrul instituției sunt bănuiți pentru falsificarea certificatelor COVID-19 și introducerea datelor false în sistemul informatic.

„Procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău Oficiul Principal desfășoară la moment percheziții la Centrul medicilor de familie nr.3 Botanica, unde anumiți lucrători medicali sunt vizați într-o cauză penală, pornită pe faptul săvârșirii infracțiunii de fals informatic, infracțiune prevăzută de art.260/5 din Codul penal, pentru falsificarea certificatelor de COVID-19 și introducerea datelor false în sistemul informatic”, a declarat procurora.