Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   OFICIAL/ Procuratura oferă detalii despre…

OFICIAL Procuratura oferă detalii despre perchezițiile de la Banca Națională și anunță: Vor urma alte acțiuni care vor viza și alte persoane publice și cu funcții de demnitate publică implicate în frauda bancară

Procuratura Generală anunță că miercuri, 29 aprilie, Procuratura Anticorupție a continuat acțiunile de urmărire penală în contextul investigării dosarului privind frauda bancară. Pe parcursul zilei, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la sediul Băncii Naționale a Moldovei, fiind ridicate o serie de acte relevante pentru investigarea cazului, se precizează într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Instituția precizează că „procurorii preconizează și alte acțiuni de urmărire penală care vor viza și alte persoane publice și cu funcții de demnitate publică implicate în frauda bancară”.

PG amintește la începutul lunii martie, pe acest caz au fost reținute, iar ulterior puse sub învinuire 6 persoane – foști și actuali factori de decizie din cadrul Băncii Naționale a Moldovei. În concret, este vorba despre un fost Guvernator BNM, un fost viceguvernator, doi actuali viceguvernatori, un șef de direcție și un șef de departament din cadrul BNM.

În prezent, unul dintre actualii viceguvernatori ai BNM are interdicția de a părăsi localitatea, după ce a conlucrat cu ancheta, făcând declarații pe dosar. Ceilalți cinci învinuiți sunt cercetați în stare de arest la domiciliu.

Ei sunt învinuiți de participare la escrocherie și spălare de bani, în proporții deosebit de mari. Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței, precizează PG.