Noi detalii în dosarul „Primăria”. Șeful de Direcție reținut și-a recunoscut vina

Șeful adjunct al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei Chișinău, Alexei Țurcan, reținut pe 19 octombrie de către ofițerii Centrului Național Anticorupție într-un dosar de corupție, și-a recunoscut vina. Judecătoria Chișinău a emis un mandat de arest la domiciliu pentru 30 de zile pe numele acestuia.

Au fost emise mandate de arest pentru 30 de zile pe numele a încă doi suspecți în acest dosar, care și-au rescunoscut și ei vina, iar un bănuit a fost plasat în izolatorul CNA pentru 20 de zile, acesta fiind singurul bănuit care nu își recunoaște vinovăția.

În ziua de 19 octombrie, atunci când au avut loc reținerile, dar și pe 20 octombrie, procurorii au eliberat un expert tehnic și un specialist în urma semnării acordului de recunoaștere a vinovăției.

25 de persoane au fost escortate la CNA pe 19 octombrie pentru a fi audiate într-un dosar, pornit pe fapte de corupţie, în care acestea sunt bănuite de crearea unor scheme, prin intermediul cărora erau eliberate fraudulos diferite acte permisive pentru autorizarea unor construcţii în Chișinău. Pentru aceste servicii, solciitanții de acte ar fi achitat sume importante de bani unor intermediari, care, la rândul lor, transmiteau o parte din bani funcționarilor din cadrul Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *