Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Noi detalii în cazul fostului…

Noi detalii în cazul fostului șef din cadrul MAI, suspectat că i-ar fi propus bani unui minor pentru servicii sexuale

Judecătoria Chișinău a eliberat, joi, 14 februarie, pe numele locotent-colonelului Mihail Bejan, fostul șef adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne, un mandat de arestare pe un termen de 30 de zile, transmite Anticorupție.md. Bejan este suspectat că ar fi impus un minor să-i presteze servicii sexuale în schimbul unei sume de 50 de euro.

Potrivit portalului Anticorupție.md suspectul nu a făcut declarații, iar avocații săi spun că el pledează nevinovat. Unul din apărători a precizat că nu este adervărat că clientul și presupusa victimă au fost reținuți în flagrant.

În seara zilei de 1 februarie, în jurul orei 19:00, Mihail Bejan i-ar fi dat întâlnire minorului într-o pădure din Chișinău, unde i-ar fi cerut acestuia să-i presteze servicii sexuale în schimbul a 50 de euro. Mama minorului a alertat poliția și bănuitul a fost prins în flagrant cu victima, fiind reținut. La scurt timp, însă, acesta ar fi fost eliberat, scrie Jurnal.md.

Inspectoratul General de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne a anunțat pe 11 februarie, că „în conformitate cu prevederile art.35 p.3 lit.k) (la comiterea delictelor ce descreditează titlul de militar) din Legea nr.162-XVI din 22 iulie 2005 cu privire la statutul militarilor, Mihail Bejan a fost eliberat din serviciul militar prin contract prin ordinul MAI”.

Foto, video: Anticorupție.md