Motivul pentru care șeful PCCOCS și-a dat demisia. Cine îl va înlocui

Nicolae Chitoroagă și-a dat demisia din funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). Decizia ar fi fost luată în legătură cu investigația RISE despre interceptările telefonice.

Update: Informația a fost confirmată de procurorul general Eduard Harunjen. Acesta ne-a informat că Nicolae Chitoroagă a fost transferat în funcția de procuror în cadrul procuraturii municipiului Chișinău.

Interimarul funcției de șef al PCCOCS va fi asigurat de procurorul Denis Rotaru.

Surse din cadrul PCCOCS, ne-au comunicat că Nicolae Chitoroagă ar fi luat această decizia pentru a nu se răsfrânge negativ asupra instituției investigația RISE.

Potrivit investigației RISE Moldova, în ultimii ani autoritățile au desfășurat o adevărată campanie de interceptare și filare a opozanților guvernării democrate. Operațiunea s-a desfășurat sub paravanul a trei dosare penale trase la indigo, pornite în baza unor mesaje pe Facebook sau declarații la conferințe de presă. Sub lupa procurorilor și a polițiștilor au nimerit 52 de persoane, inclusiv politicieni, reprezentanți ai societății civile și chiar jurnaliști. Pe lângă interceptarea convorbirilor telefonice, unora le-a fost monitorizată și viața privată. În locuințe le-au fost instalate microfoane și camere video.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    capetele mafiote, vrabie cu chicioroaga o inceput sa fuga repede tare … Se cere intrebare, de ce nu fugira cu demisie, cit era Plaha la putere, ca acu dau toata vina in spinare la democrati,, ca ei sin sit albi si pufosi nu au facut nimik si li sa ordonat. Astia trebe primi dati la dubala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *