Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Motivul pentru care Procuratura municipală…

Motivul pentru care Procuratura municipală „a scăpat” de controlul la care sunt supuse PA și PCCOCS

Imagine-simbol

Procurorul general Alexandr Stoianoglo a dispus astăzi, 9 decembrie, efectuarea a unui control complex în cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) și Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Verificările sunt efectuate însă doar la cele două procuraturi, nu și la Procuratura municipiului Chișinău, condusă de Ștefan Șaptefrați.

Contactat de Ziarul de Gardă pentru a ne comunica de ce controlul vizează doar PA și PCCOCS, dar nu și Procuratura municipală, serviciul de presă al Procuraturii Generale ne-a spus că „dispozițiile vizează doar procuraturile specializate” respectiv, Procuratura municipală nu cade sub incidența dispoziției semnată de Alexandr Stoianoglo. Purtătorul de cuvânt al PG a mai adăugat că instituția nu deține suficiente resurse pentru verificarea concomitentă a tuturor procuraturilor.

În legătură cu efectuatea controlului la cele două instituții, începând cu ziua de 10 decembrie, șeful PA, Viorel Morari și șeful PCCOCS, Dorin Compan, au fost suspendați din funcție. Potrivit unui comunicat de presă al PG, obiectivul controlului este de a evalua activitatea celor două unități ale Procuraturii.