Modificările legislative vor fi disponibile pe o altă platformă, începând cu 1 ianuarie 2019

De la 1 ianuarie 2019, unica sursă de informații actualizate a legislației – Registrul de stat al actelor juridice al Republicii Moldova, va fi platforma on-line www.legis.md. Sistemul informațional lex.justice.md va fi disponibil în continuare, însă nu va conține ultimile modificări legislative.

Registrul de stat al actelor juridice din Republica Moldova asigură accesul liber şi gratuit prin internet la toate actele legislative şi normative publicate după 23 iunie 1990, precum şi la actualizările acestora în măsura modificării şi completării lor. De asemenea, registrul asigură evidența legislației printr-un sistem informațional automatizat și aduce transparență în procesul decizional.

Conform obiectivelor Strategiei de Reformă a Sectorului Justiției pentru perioada 2011 – 2016 privind optimizarea bazei de date a actelor normative, registrul www.legis.md a fost creat cu scopul implementării unui sistem electronic performant și operativ, anunţă Ministerul Justiţiei din R. Moldova. Registrul www.legis.md a fost lansat pe 16 septembrie 2015 și conține în prezent peste 75 mii de acte. Aceasta este succesorul registrului www.lex.justice.md, apărut în 2007 și vine să îmbunătățească platforma actelor legislative.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *