Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   MAI: Ilan Șor a fost…

MAI: Ilan Șor a fost anunțat în căutare națională și internațională

Ilan Șor a plecat din R. Moldova în aceeași perioadă cu Vladimir Plahotniuc

Ministerul Afacerilor Interne informează că l-a anunțat în căutare națională și internațională pe deputatul Ilan Șor. Acțiunea este pusă în sarcina Inspectoratului General al Poliției din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Decizia MAI vine după ce magistrații Curții de Apel Cahul au emis la 25 iulie un mandat de arest pe numele lui Ilan Șor la solicitarea procurorilor anticorupție, pe motiv că acesta nu s-a prezentat în ședința programată pe 19 iulie la CA Cahul, deși se afla sub control judiciar. Se întâmpla după două săptămâni în care Ilan Șor nu a mai apărut în spațiul public și după ce în presă s-a vehiculat că încă la 14 iunie, în ziua în care PDM a plecat de la guvernare, acesta ar fi părăsit R. Moldova cu un avion privat.

Apărarea lui Ilan Șor a declarat însă anterior că Șor s-a aflat deja timp de un an în arest preventiv, motiv pentru care instanța nu poate prelungi măsura preventivă.

Reţinut în mai 2015, Ilan Şor a fost condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani, dar instanţa a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă.