Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   LIVE/ Ședința CSM. Nouă subiecte…

LIVE Ședința CSM. Nouă subiecte pe ordinea de zi

Foto-simbol

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se întrunesc marți, 27 aprilie, în ședință plenară. Pe agendă sunt programate, în total, nouă subiecte.

09:31 Ședința s-a încheiat.

09:30 Magistrații CSM au admis cererile unor judecători și candidați de remitere a materialelor Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor pentru o eventuală promovare/numire în funcție. Este vorba despre Radu Țurcanu, judecător la Judecătoria Chișinău; Mihail Macar, judecător la Judecătoria Hâncești; Ana Bologan, judecătoare la Judecătoria Cahul; Ion Șchiopu, candidat la funcția de judecător.

09:25 Cu 11 voturi „pro”, magistrații au admis demersul Universității de Stat din Comrat, referitor la acordul privind desfășurarea practicii de specialitate a studenților în instanțele judecătorești.

09:23 Cu 11 voturi „pro” membrii CSM au admis demersul Institutului Național al Justiției, referitor la desemnarea unui membru în componența Consiliului Institutului Național al Justiție.

09:21 Cu 11 voturi „pro” magistrații CSM au admis demersul Universității de Stat din Comrat referitor la delegarea
unor judecători în calitate de președinți și membri ai Comisiei pentru susținerea examenului de licență.

„Cu 11 voturi se acceptă demersul referitor la delegarea unor judecători”, a declarat Luiza Gafton.

09:20 A fost aprobat demersul președintelui Judecătoriei Edineț, Lilia Țurcan, referitor la desemnarea unui judecător pentru exercitarea atribuțiilor judecătorului de instrucție.

09:16 A fost admisă cererea judecătorului Emil Bulat de la Judecătoria Hîncești, referitor la anularea suspendării din funcție în legătură cu acordarea concediului parțial plătit pentru îngrijirea copilului.

09:15 Membrii CSM au admis cererea judecătoarei Ludmila Cocier de la Judecătoria Soroca, referitor la suspendarea din funcție în legătură cu acordarea concediului parțial plătit pentru îngrijirea copilului.

09:09 Magistrații examinează subiectul cu privire la expirarea împuternicirilor unor președinți și vicepreședinți ai
instanțelor judecătorești și desemnarea exercitării interimatului.

„Se desemnează judecătoarea Lilia Țurcan în funcția de președintă a Judecătoriei Edineț, începând cu 20 mai”, a declarat președinta interimară a CSM, Luiza Gafton.

09:04 A început ședința CSM.