Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Judecătoria Chișinău a emis un…

Judecătoria Chișinău a emis un mandat de arestare pe numele lui Plahotniuc

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis astăzi, 11 octombrie, demersul procurorilor și a emis un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către avocatul lui Plahotniuc, Vladislav Roșca.

„Considerăm demersul procurorilor neînteimeiat și îl vom contesta în instanța ierarhic superioară”, susține avocatul Vladislav Roșca.

Vladimir Plahotniuc este acuzat de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Potrivit procurorilor, pe parcursul anilor 2013 – 2015, acesta a creat o schemă infracțională cu scopul de a transfera, dobândi, deține și utiliza bunuri despre care știa că sunt venituri ilicite. Procurorii susțin că având intenția de a tănui aceste bunuri, Plahotniuc a înființat, prin intermediul unor persoane interpuse, mai multe companii rezidente și nerezidente, prin care a organizat circulația mijloacelor băneși în proporții deosebit de mari – circa 18 000 000 dolari SUA și 3 500 000 euro. Materialele cauzei ar demonstra că Plahotniuc știa că aceste sume constituie mijloace financiare ilicite obținute din creditele bancare neperformante acordate de către BANCA DE ECONOMII S.A., BC UNIBANK S.A. și BC BANCA SOCIALĂ S.A.

Tot în acest dosar de spălare de bani mai sunt vizate două persoane, dintre care una a fost reținută deja pentru 30 de zile.