Principală  —  IMPORTANTE   —   Încă o persoană a fost…

Încă o persoană a fost reținută, pentru complicitate, în schema de corupție la eliberarea actelor de recepție finală a construcțiilor în nordul țării

Un agent economic a fost reținut miercuri, 3 august, de ofițerii DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție ai Oficiului Nord, fiind bănuit de complicitate la schema de corupție, prin care se eliberau actele de recepție finală a construcțiilor în nordul țării. Acesta ar fi unul din beneficiarii schemei, care ar fi obținut ilegal, contra unei mite de 15 000 de lei, semnarea procesului-verbal de dare în exploatare a unei clădiri, destinate activităților comerciale.

Marți, 2 august, ofițerii și procurorii anticorupție au descins cu percheziții la Direcţia Supraveghere Tehnică Nord a Agenției Supraveghere Tehnică și la Întreprinderea Municipală „Biroul Arhitectură și Sistematizare” din mun. Bălți. Acțiunile de urmărire penală s-au desfășurat în cadrul mai multor dosare penale, pornite pe fapte de trafic de influență și corupere pasivă, la eliberarea actelor necesare pentru darea în exploatare a construcțiilor în zona de nord a țării. Drept urmare, șeful Direcției Supraveghere Tehnică Nord, un inspector principal din cadrul Direcție, inginerul Întreprinderii Municipale „Biroul Arhitectură și Sistematizare” din Bălți și un agent economic au fost reținuți pentru 72 de ore.

Potrivit datelor anchetei, aceștia ar fi pretins și primit bani de la persoane fizice și juridice pentru a semna procese-verbale de recepție finală a construcțiilor, fără o analiză detaliată a lucrărilor de construcție şi a instalațiilor aferente acestora. În cadrul măsurilor speciale de investigații, au fost documentate mai multe episoade în care, factori de decizie și angajați ai Direcţiei Supraveghere Tehnică Nord ar fi semnat procese-verbale de recepție finală cu încălcarea legislației, contra unor sume bănești ce variau între 5 000 – 15 000 de lei.

Publicitate
Publicitate