Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Încă o pauză în dosarul…

Încă o pauză în dosarul deputatului Șor. Motivul amânării ședinței de la Curtea de Apel Cahul

De jumătate de an, în dosarul lui Ilan Șor nu a avut loc nicio ședință productivă la Curtea de Apel Cahul. Toate ședințele au fost amânate pentru că nu era finalizată expertiza solicitată de avocați, iar între timp Ilan Șor a devenit și deputat.

Ultima ședință din dosarul lui Șor a fost amânată pe 20 februarie, urmând ca astăzi, 3 aprilie, să se desfășoare o nouă ședință. Aceasta însă a fost amânată, de această dată pentru că judecătorii nu sunt disponibili.

Astfel, Ilan Șor ar urma să se prezinte în fața judecătorilor abia la 20 mai, atunci când a fost programată noua ședință.

Deși dosarul Șor se află de un an pe masa magistraților de la Curtea de Apel Cahul, majoritatea ședințelor de judecată din acest dosar au fost amânate după ce avocații primarului de Orhei au solicitat efectuarea unei expertize financiar-contabile. Nici avocații, nici procurorii, nu oferă însă prea multe detalii despre esența acestei expertize.

Reţinut în mai 2015, Ilan Şor a fost condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani, dar instanţa a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă.