Fostul șef al IGP, reținut la Aeroport, va fi cercetat în libertate

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Ion Bodrug, care a fost reținut ieri, 6 noiembrie, la Aeroportul Chișinău, va fi cercetat în libertate. Bodrug a fost ieri audiat de procurori, apoi eliberat.

Ion Bodrug s-a aflat în căutare pe două cauze. O cauză se afla în gestiunea Procuraturii Anticorupție, iar cealalată, în gestiunea Procuraturii mun. Chișinău.

În prima cauză, a existat un mandat de arest care, însă, a fost anulat de instanța de judecată. În cea de-a doua cauză, de la Procuratura municipală, lui Bodrug i-a fost adus ieri la cunoștință actul de învinuire, acesta fiind audiat în dosarul presupusei contrabande cu arme de foc, dăruite pentru veteranii MAI-ului din Ucraina.

Portivit serviciului de presă al Procuraturii, Bodrug a fost ieri audiat de procurori, iar ulterior eliberat. Oamenii legii efectuează însă acțiuni în continuare.

În martie 2015, Bodrug a demisionat de la conducerea IGP, iar fotoliul său a fost ocupat de Gheorghe Cavcaliuc.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *