Principală  —  IMPORTANTE   —   Fostul Ambasador al R. Moldova…

Fostul Ambasador al R. Moldova în Rusia, plasat din nou în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Foto: tribuna.md

Fostul Ambasador al R. Moldova în Rusia a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Potrivit reprezentanților Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale(PCCOCS), ieri, 26 ianuarie, în cadrul unei ședințe, Judecătoria Ciocana a examinat demersul procurorilor de la PCCOCS de prelungire a arestului fostului ambasador.

„În rezultatul examinării, instanța s-a pronunțat în seara zilei din 26 ianuarie 2020, prin care – a admis parțial demersul procurorului PCCOCS și a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arest la domiciliu, pentru 30 de zile”, ne-au comunicat reprezentanții PCCOCS.

Procurorii PCCOCS, însă, au contestat această încheiere a instanței de judecată.

Potrivit PCCOCS, investigațiile continuă, iar odată cu avansarea lor vom informa societatea în acest sens.

Magistrații Curții de Apel Chișinău au decis la 12 ianuarie, schimbarea măsurii aplicate în cazul fostului Ambasador al R. Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, reținut la finele anului 2020 în dosarul contrabandei de anabolizante și plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

La 30 decembrie, procurorii PCCOCS l-au pus sub învinuire pe fostul Ambasador al R. Moldova în Federația Rusă, reținut în dosarul contrabandei de anabolizante. Acesta a fost recunoscut și audiat în calitate de învinuit pentru complicitate la contrabandă.

Pentru infracțiunile incriminate fostului Ambasador legea penală prevede de la 3 până la 10 ani închisoare.