Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   „Foarte bine” pentru Rodica Berdilo.…

„Foarte bine” pentru Rodica Berdilo. Magistrata care a invalidat alegerile, avansată în grad

Rodica Berdilo

Magistrata Rodica Berdilo de la Judecătoria Chișinău, care a invalidat mandatul de primar al lui Andrei Năstase, a fost avansată în gradul cinci de calificare. O hotărâre în acest sens a fost luată de Consiliul Superior al Magistraturii în urma evaluării activității magistratei.

„Judecătorului Rodica Berdilo de la Judecătoria Chișinău (sediul Centru), în rezultatul susținerii evaluării performanțelor judecătorilor, se acordă calificativul „foarte bine”, se menționează în hotărârea Colegiului de evaluarea a performanței judecătorilor.

Potrivit evaluatorilor, Rodica Berdilo își exercită obligațiile de serviciu „demonstrând abilități profesionale la un nivel înalt, respectă etica profesională, asigură apărarea drepturilor și libertăților persoanelor, onoarei și demnității acestora, își desfășoară munca în conformitate cu cerințele legii la înfăptuirea justiției și asigură interpretarea și aplicarea uniformă și coerentă a legislației”.

Referitor la claritatea expunerii și calitatea motivării hotărîrilor/sentințelor/încheierilor, Colegiul a constatat că, motivarea hotărîrilor se efectuează la un nivel înalt, astfel, conținutul hotărîrilor emise atestă expunerea consecventă şi coerentă a conţinutului faptologic, terminologia juridică fiind utilizată corect, fiind ușor urmărită expunerea logică a soluţiei şi încadrarea juridică a materialului.

Astfel, în rezultatul desfășurării procedurii de evaluare, judecătoarea Rodica Berdilo a acumulat în total 83 de puncte, fiindu-i acordat calificativul „foarte bine”.

Rodica Berdilo, magistrata care a decis nevalidarea alegerilor locale din mun. Chișinău câștigate de Andrei Năstase a fost numită în funcție prin decretul președintelui Nicolae Timofti din luna mai 2016. Tot atunci a fost repartizată să activeze la Judecătoria Chișinău. La mai numai câteva zile de când a îmbrăcat roba de magistrat, Rodica Berdilo a solicitat suspendarea din funcție pe perioada aflării în concediu parţial plătit pentru îngrijirea copilului până la atingerea vârstei de 3 ani. Magistrata a revenit în funcție la 21 aprilie 2017, potrivit informațiilor de pe magistrat.md.