Principală  —  IMPORTANTE   —   Fără surprize. Diana Scobioală a…

Fără surprize. Diana Scobioală a câștigat un nou mandat la șefia INJ

Diana Scobioală

Diana Scobioală a câștigat cu vot unanim un nou mandat de director al Institutului Național al Justiției (INJ). Decizia Consiliului INJ era și așteptată, or anterior, surse ale Ziarului de Gardă ne-au comunicat că funcția va fi câștigată din nou de Scobioală, care a avut un singur contracandidat în acest concurs.

Conform unui comunicat de presă, Diana Scobială a fost aleasă în funcția de director al INJ pentru următorii cinci ani cu votul a 10 membri prezenți la ședința Consiliului INJ.

În acest concurs, Scobioală l-a avut drept contracandidat pe Valentin Roșca, doctor în drept și lector universitar, care participă acum și la concursul pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Diana Scobioală, fiica fostei judecătoare de la Curtea Supremă de Justiție, Iulia Sârcu, a exercitat funcția de director al INJ începând cu 2015. Mai mulţi reprezentanţi ai sistemului judecătoresc s-au arătat surprinşi de faptul că Scobioală a câștigat în 2015 concursul pentru funcția de director al INJ, mulţi punând-o pe seama relaţiilor pe care mama sa le are în sistemul judecătoresc, dar şi relaţiilor amicale pe care le-ar avea cu fostul preşedinte al CSJ, Mihai Poalelungi.

Potrivit CV-ul, Diana Scobioală are studii în drept, la Universitatea de Stat și studii postdoctorat la Academia de Științe a Moldovei. Aceasta este conferențiar universitar și formator la INJ, iar din 2012, îndeplinește și funcția de coordonator naţional al Programului HELP al Consiliului Europei, un program pentru formarea juriştilor.