Principală  —  IMPORTANTE   —   Dosarul bărbatului care a spart…

Dosarul bărbatului care a spart ușa Guvernului cu un buzdugan, trimis în judecată. Procuratura: „În acțiunile acestuia procurorii au reținut comiterea infracțiunii de huliganism”

Bărbatul care pe data de 2 martie curent a spart ușa Guvernului cu un buzdugan, în timpul protestului veteranilor războiului de pe Nistru, va apărea pe banca acuzaților. Procuratura municipiului Chișinău informează despre finalizarea și expedierea în judecată a dosarului de învinuire.

Incidentul a avut loc pe 2 martie 2020, în Piața Marii Adunări Naționale, în timpul unui protest al veteranilor războiului de pe Nistru.

În timp ce protestatarii înaintau spre ușa Guvernului, bărbatul a ieșit înaintea tuturor și a deteriorat cu un buzdugan, una dintre ușile de sticlă ale sediului Guvernului.

„În acțiunile acestuia procurorii au reținut comiterea infracțiunii de „huliganism”, pentru care legislația prevede amendă de cel mult 52 500 lei sau de la 180 la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității, sau închisoare de până la 3 ani. În cursul urmăririi penale, acesta a achitat, în mod benevol, prejudiciului cauzat statului prin infracțiune (2444 lei)”, anunță PG.

Potrivit PG, inculpatul nu a luptat în conflictul armat de pe Nistru, veteranii războiului refuzând să-și asume răspunderea pentru acțiunile acestuia, rugând să nu fie asimilați cu gestul său.

Ziarul de Gardă a scris anterior că bărbatul care a spart ușa este Vasile Sinigur. Acesta a ieșit în evidență la mai multe acțiuni de protest. În 2018, Sinigur a fost reținut de oamenii de legii în timpul manifestațiilor de 9 Mai la Complexul Memorial „Eternitate”. În 2014, acesta a scris un mesaj pe monumentul sovietic din fața Academiei de Științe a Moldovei, fiind ulterior amendat.