Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Doi polițiști din cadrul Serviciului…

Doi polițiști din cadrul Serviciului patrulare Ialoveni-Hîncești, reținuți de CNA pentru corupere pasivă. Ar fi pretins și primit 1 500 de euro de la un șofer

Sursa: CNA

Doi agenți de patrulare din cadrul Serviciului patrulare Ialoveni- Hîncești a Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) au fost reținuți de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, fiind bănuiți de corupere pasivă. Aceștia ar fi cerut mită de la un șofer pentru a nu documenta un pretins caz de conducere a automobilului în stare de ebrietate alcoolică, se arată într-un comunicat emis de CNA.

Potrivit materialelor cauzei, pe 16 noiembrie, șoferul a fost stopat de către doi polițiști de patrulare care, în urma verificării alcoolemiei, au constatat că șoferul s-ar fi aflat la volan în stare de ebrietate. Astfel, pentru a nu înregistra cazul în conformitate cu prevederile legale, bănuiții ar fi pretins și primit 1 500 de euro.

„În scopul acumulării materialului probator, au fost efectuate percheziții în automobilul de serviciu al INSP. Au fost ridicate mijloace bănești în sumă de 1 480 de euro și 400 de lei, transmiși sub controlul ofițerilor CNA. Cei doi bănuiți au fost reținuți pentru 72 de ore și plasați în izolatorul CNA”, conform sursei citate.

În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală, sub conducerea procesuală a Procuraturii municipiului Chișinău.