Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   DOC/ Ședință la CSM: Doi…

DOC Ședință la CSM: Doi judecători de la CSJ – candidați la funcția de membru al Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor. Subiectele de pe agendă

Membrii Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) urmează să se întrunescă în ședință marți, 26 mai. Pe agendă sunt programate 22 de subiecte.

Unul dintre subiectele care urmează să fie examinat de către membrii CSM este subiectul cu privire la desfășurarea concursului pentru numirea unui membru în componența
Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor, din rîndul judecătorilor.

În concurs s-au înregistrat doi judecători din cadrul Curții Supreme de Justiție. Este vorba despre magistrații Iurie Bejenaru și Ion Guzun.

Tot marți urmează urmează să fie examinate cererile de retragere a cererii de demisie din funcție a doi judecători, cea a judecătorului de la Curtea de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș și cea a judecătorului de la Judecătoria Bălți, Ion Popescu.

La ședința CSM urmează să fie examinat și subiectul cu privire la demersul Cancelariei de Stat, referitor la avizarea proiectului de hotărâre a Guvernului cu privire la evaluarea condițiilor de detenție din instituțiile penitenciare.

Agenda integrală pentru ședința CSM din 26 mai: