Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Renato Usatîi, obligat de…

DOC Renato Usatîi, obligat de instanță să dezmintă câteva declarații din 2019 în care l-a vizat Igor Dodon

Judecătoria Chișinău l-a obligat pe Renato Usatîi să dezmintă unele declarații pe care acesta le-a făcut la adresa lui Igor Dodon încă în 2019. Instanța a calificat declarațiile liderului Partidului Nostru ca fiind defăimătoare și false și a emis o hotărâre în acest sens la 22 aprilie.

Igor Dodon a mers în instanță invocând că i-a fost lezată onoarea, demnitate și reputația profesională după ce în octombrie 2019, Renato Usatîi a făcut mai multe declarații publice în care l-a acuzat pe Igor Dodon de organizarea unei campanii mediatice împotriva sa și a formațiunii pe care o conduce.

„(….) acestea sunt atacuri organizate de Partidul Socialiștilor și plătite din banii personali a lui Dodon sau din banii unor oameni din anturajul său, dar aceea că el a comandat această companie a devenit cunoscută cu câteva săptămâni în urmă (…). Dodon a plătit 2,5 milioane de dolari pentru discreditarea Partidului Nostru și pe mine (….)”, declara la 16 octombrie 2019, Renato Usatîi, precizând că în presă au apărut informații precum că el ar fi agentul serviciilor secrete românești și că ar avea legătură cu Plahotniuc. 

Conferința video în care au fost făcute declarațiile contestate:

Instanța a considerat că declarațiile menționate supra sunt defăimătoare și false, iar Renato Usatîi este obligat să le dezmintă prin intermediul unei conferințe de presă. Totodată, Igor Dodon ar urma să încaseze 100 de lei de la Renato Usatîi pentru cheltuieli de judecată.

Hotărârea este cu drept de atac la Curtea de Apel Chișinău.

Publicitate
Publicitate