Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Președinta Sandu a semnat…

DOC Președinta Sandu a semnat decretul de constituire a Comisiei pentru organizarea concursului de selectare a candidatului la funcția de membru al CSP din rândul societății civile. Lista membrilor Comisiei

Luni, 6 septembrie, odată cu încetarea mandatului de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) al ex-președintelui Curții Constituționale Dumitru Pulbere, președinta R. Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul cu privire la constituirea Comisiei pentru organizarea și desfășurarea concursului de selectare a candidatului la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din rândul societății civile, desemnat de către președintele țării.

Potrivit decretului semnat de șefa statului, Comisia este constituită din șase membri, secretara generală adjunctă a Aparatului Președintelui R. Moldova, Rozalina Albu, fiind desemnată președinta acestei Comisii.

Componența Comisiei:

Rozalina Albu, președintă
Lilia Tonu, secretară
Veaceslav Negruța
Ștefan Țîbuleac
Nadejda Hriptievschi
Olesea Doronceanu


Organizarea concursului vine după ce Dumitru Pulbere, fost președinte al Curții Constituționale (CC), și-a încheiat mandatul de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a semnat la 6 septembrie un decret în acest sens. Potrivit documentului, mandatul de membru al CSP al lui Dumitru Pulbere a încetat în temeiul modificărilor adoptate la legea cu privire la Procuratură.

Dumitru Pulbere, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, despre care ZdG a scris anterior că locuieşte într-un imobil impunător din Chişinău, construit în perioada în care acesta ocupa funcţii de stat, a revinit în atenţia opiniei publice, după ce în 2018 a fost numit de către preşedintele R. Moldova de atunci, Igor Dodon, în calitate de membru al Consiliului Superior al Procurorilor, după un concurs ce a provocat mai multe semne de întrebare.

DETALII AICI: DOC/ Un membru CSP numit de Dodon în funcție, fost președinte al Curții Constituționale, își încheie mandatul. Președinta Sandu a semnat decretul în acest sens