Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Detalii despre scopul „vizitei”…

DOC Detalii despre scopul „vizitei” procurorilor la sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău: Este vizat Pavliuc, vicepreședintele instanței

Procurorii au mers astăzi la sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău, deoarece au început o urmărire penală privind faptele admise în exercițiul funcției de către vicepreședintele instanței, Ghenadie Pavliuc.

Informația se conține într-un document obținut de ZdG, pe care Ruslan Popov, adjunctul procurorului general, l-a adresat președintelui Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu.

Astfel, în urma unei sesizări, procurorii au motivat că au nevoie de înregistrări video din data de 14 august.

Ghenadie Pavliuc nu a răspuns la telefon. Cu câteva ore mai devreme, acesta ne-a spus că „este o metodă ca urmare a comunicatului magistraților în urma briefingului procurorului general, în scopul de a obține soluții corespunzătoare”.

E o metodă veche de care procurorii nu pot scăpa și, contrar promisiunilor procurorului general cu privire la reformare, una-două și merg la ridicare, la cercetare, fără a intra în esență”, a subliniat Pavliuc pentru ZdG, menționând că nu cunoaște mai multe detalii despre procesul penal.

Responsabilii de la Procuratură au afirmat că, deocamdată, nu ne pot oferi mai multe informații.

La 20 august, procurorul general a menționat că „unii reprezentanți ai sistemului judecătoresc nu se isprăvesc cu principiul independenței, conferit prin lege, și continuă să deservească interesele corporației lui Plahotniuc”. Vorbind despre dosarul „Metalferos”, el a remarcat „repetarea blocajelor din partea magistraților de fiecare dată și în fiecare caz în care sunt atinse interesele cetățeanului Vladimir Plahotniuc”. Acesta a anunțat că își rezervă dreptul să intervină „cu inițiativa unor schimbări cardinale în sistemul judecătoresc”.

Magistrații de la sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău au accentuat că au luat act și regretă conținutul declarațiilor lui Stoianoglo.