Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (doc) Cine este și ce…

(doc) Cine este și ce avere declară câștigătoarea concursului pentru fotoliul de director adjunct al CNA

Lidia Chireoglo este candidatul desemnat la funcţia de director-adjunct al CNA. Decizia a fost luată în urma concursului desfăşurat astăzi, la care au participat cinci candidaţi. Asta după ce unul din cei şase aspiranţi la funcţia de vice-director al CNA, Violina Şpac, s-a retras din concurs, în această dimineaţă.

Astfel, la interviu au fost admiși Alexandr Patraşco, șeful Secției formare continuă din cadrul Academiei de Poliţie „Ştefan cel Mare a Ministerului de Interne”, Veaceslav Guțan, conferențiar universitar la Academia de Poliție „Ștefan cel Mare”, Iurie Slivciuc – fost angajat al MAI, pensionar, Sava Maimescu – conferențiar universitar la Universitatea de Stat din Moldova şi Lidia Chireoglo – ofițer superior de urmărire penală pe cazuri excepționale din cadrul CNA.

Învingătoarea concursului, Lidia Chireoglo, are 37 de ani și este absolventă a facultăţii de drept economic a ULIM. În toamna anului trecut aceasta a concurat pentru fotoliul de șef al Autorității Naționale de Integritate. Aceasta a trecut toate etapele concursului până la proba testului la poligraf, dar a cerut amânarea verificării la detectorul de minciuni. Respectiv, comisia de concurs a desemnat-o pe Rodica Antoci șefă a instituției, aceasta fiind unicul candidat carer a trecut proba la poligraf.

Chireoglo declară un salariu de 229 976 de lei pentru anul trecut la CNA. Soțul său a contribuit la bugetul familiei cu 58 258 de lei, salariu încasat la SRL „Cargocentru”. Anul trecut, la zilele de naștere ale membrilor familiei, susține Lidia Chireoglo, au fost obținute donații în valoare de 13 100 de lei. Lidia Chireoglo susține că familia sa nu deține niciun imobil și că unica proprietarte este un teren de 0,069 ha despre care afirmă că are o valoare de 84 999 de lei. În schimb, familia conduce două automobile: un Volvo XC 90 fabricat în 2005 al cărei valoare este de nouă mii de euro și un Volkswagen Touran, de asemenea, fabricat în 2005, care ar valora 4 500 de euro.

În activitatea sa, directorul Centrului este asistat de doi adjuncţi. Prin urmare, va mai fi organizat un concurs pentru ocuparea celei de-a doua funcţie de vice-director. Potrivit Legii CNA, candidatul ales urmează să fie votat de Parlament.