Directorul taberei „Trandafir”, unde au fost maltratați mai mulți copii, rămâne în arest la domiciliu

Directorul taberei de odihnă „Trandafir” din orașul Vadul lui Vodă”, unde la începutul lunii august au fost agresați mai mulți copii, rămâne în continuare în arest la domiciliu. Mandatul de arestare i-a fost prelungit cu încă 30 de zile.

„Investigația este la faza urmării penale și nu a fost încă finalizată. În prezent nu vă putem furniza detalii pentru că persoana este în arest la domiciliu și mai avem acțiuni cu părți vătămate minore”, a declarat pentru Ziarul de Gardă procurorul pe caz, Alexei Axentiev.

Anterior, Viorel Donica, directorul taberei, se declara nevinovat și susținea că toți angajații taberei activau legal.

Tabăra „Trandafir” și-a sistat activitatea după ce 13 copii, cu vârstele cuprinse între 11 și 15 ani, au fost agresați fizic de educatorii taberei, care erau minori și ar fi consumat anterior băuturi alcoolice. Incidentul a avut loc pe 7 august, iar Poliția Capitalei și Procuratura au inițiat un proces penal pentru tortură în privința celor doi adolescenți, care sunt cercetați în stare de libertate pentru că sunt minori.

Citiți și:


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *