Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Detalii noi în cazul copiilor…

Detalii noi în cazul copiilor maltratați la tabăra „Trandafir”. Directorul instituției se declară nevinovat

captură video

Directorul taberei de odihnă „Trandafir” din orașul Vadul lui Vodă, unde la începutul lunii august, curent, au fost agresați mai mulți copii, va fi cercetat în arest la domiciliu. Decizia a fost luată, luni, 20 august, de magistrații Curții de Apel Chișinău.

„Măsura preventivă a fost modificată în arest la domiciliu. Încă nu avem hotărârea motivată, ar trebui să fie în decurs a trei zile”, a declarat pentru Ziarul de Gardă procurorul pe caz, Alexei Axentiev.

Într-un interviu pentru Vocea Basarabiei, Viorel Donica, directorul taberei, se declară nevinovat și susține că de fapt nu 13 copii au fost maltratați ci 3-5. Bărbatul spune că toți angajații taberei activau legal. „Să știți că minorii de 16 ani au dreptul la lucru sezonier”, a declarat Viorel Donica referitor la educatorii minori. Totodată, Donica dezminte faptul că nu ar fi cooperat cu oamenii legii.

Procurorul pe caz, Alexei Axentiev, a declarat că atât timp cât au loc acțiuni de urmărire penală, informații suplimentare nu pot fi comunicate.  „Aceasta este versiunea dumnealui, el are dreptul să comunice ceea ce dorește, la momentul de față”, susține Axentiev cu referire la interviul acordat de directorul taberei.

Tabăra „Trandafir” și-a sistat activitatea după ce 13 copii, cu vârstele cuprinse între 11 și 15 ani, au fost agresați fizic de educatorii taberei, care erau minori și ar fi consumat anterior băuturi alcoolice. Incidentul a avut loc pe 7 august, iar Poliția Capitalei și Procuratura au inițiat un proces penal pentru tortură în privința celor doi adolescenți, care sunt cercetați în stare de libertate pentru că sunt minori.

Citiți și:

Foto: caputră video, Vocea Basarabiei