Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Detalii de la Procuratură despre…

Detalii de la Procuratură despre dosarul în cadrul căruia a fost percheziționat domiciliul președintelui Adunării Populare din Găgăuzia

Sursa: Народное Собрание Гагаузии/Facebook

Procuratura Generală (PG) a venit cu detalii despre perchezițiile din Găgăuzia. Instituția anunță că oamenii legii au efectuat joi, 21 decembrie, percheziții în cadrul unei cauze penale, pornite conform „bănuielii rezonabile” de comitere a infracțiunilor prevăzute de art. 335 și 352 din Codul penal al R. Moldova, pe faptul „folosirii intenționate, de către o persoană care administrează o organizație comercială, a bunurilor organizației în interesul unor terțe persoane, precum și pe fapte de samavolnicie”.

PG nu a menționat cine este vizat în dosarul penal, dar notează că informează despre percheziții „la solicitările apărute din partea mass-media”, după ce președintele Adunării Populare a Unității Teritoriale Autonome (UTA) Găgăuzia Dmitri Constantinov a declarat că i-a fost percheziționat domiciliul.

„În cadrul acțiunilor de urmărire penale efectuate pe 6 adrese, au fost ridicate documente, laptopuri, telefoane mobile și alte bunuri.

Organul de urmărire penală, sub conducerea Procuraturii, acumulează probatoriul pe caz, iar cu informații suplimentare despre derularea urmării penale vom reveni la momentul oportun”, transmite PG.

Perchezițiile au fost desfășurate de Procuratura UTA Găgăuzia, în comun cu Direcția de Poliție a UTA Găgăuzia, Inspectoratul de Poliție Comrat, cu suportul Batalionului cu destinație specială „Fulger” și angajaților Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare al Inspectoratului General al Poliției (IGP).

Omul de afaceri Dmitri Constantinov a fost ales în luna februarie 2022 în funcția de președinte al Adunării Populare a UTA Găgăuzia. Candidatura lui Konstantinov a fost susținută de 18 deputați.

Acesta a indicat, în declarația sa de avere și interese personale pentru anul 2022, un salariu de circa 12,5 mii de lei de la Medelean Agro SRL, o întreprindere care se ocupă cu „fabricarea alcoolului etilic, a producției alcoolice, berii și (sau) păstrarea, comercializarea angro a alcoolului etilic, a producției alcoolice si a berii produse de producătorii autohtoni”.