„Curtea Constituțională a democraților”. Nașa lui Plahotniuc, numită de Parlament în funcția de judecătoare

Raisa Apolschi, nașa de cununie a lui Vladimir Plahotniuc, a fost numită de Parlament în funcția de judecătoare a Curții Constituționale.

Numirea Raisei Apolschi vine la scurt timp după ce Guvernul l-a desemnat în funcția de judecător la Curtea Constituțională și pe democratul Artur Reșetnicov.

Raisa Apolschi este jurist de profesie, iar din 2010 ocupă funcția de deputat în Parlament din partea Partidului Democrat. Apolschi este președintă a comisiei parlamentare „Juridică, Numiri și Imunități” și membru al Consiliului Politic Național al PDM.

În perioada 1989 – 1994 a activat în calitate de judecător în cadrul Judecătorii sectorului Ciocana din municipiul Chișinău. În 1994 – 2003 și 2009 – 2010 a lucrat ca avocat, fiind membru al Uniunii Avocaților din Republica Moldova. În perioada 2003–2008 a activat în calitate de Avocat Parlamentar, Director al Centrului pentru Drepturilor Omului din Republica Moldova.

Potrivit declarației de avere pentru 2017, Apolschi a ridicat un salariu de circa 171 de mii de lei din funcția de deputată. Democrata a mai acumulat un venit suplimentar de aproximativ 745 de mii de lei în urma unui contract de vânzare-cumpărare. Deputata deține un teren intravilan, o casă de locuit de 58 m2, un apartament de 110 m2 și un garaj de 17 m2. Apolschi conduce un automobil de model Toyota RAV4, estimat la peste 13 mii de euro.

În total au avut loc trei numiri pe ultima sută de metri pentru funcția de judecători ai Curții Constituționale. În timp ce Parlamentul a numit-o pe Apolschi, Guvernul l-a desemnat pe democratul Artur Reșetnicov în funcția de judecător constituțional, iar Consiliul Superior al Magistraturii l-a desemnat pe fostul procuror general Corneliu Gurin funcția de judecător la CC.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    Și cine mă rog, o împedică pe Maia Sandu să devină NAȘĂ DIN UMBRĂ a Talpei iadului Plahotniuk? Că la dânsul îi totul din UMBRĂ! Nici nu trebuie să declare oficial. Numai să asculte poruncile la telefon. Și să le execute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *