Principală  —  IMPORTANTE   —   CSP a numit un procuror…

CSP a numit un procuror în funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii raionului Nisporeni

Sursa foto: Captură Privesc.eu

Grigore Ciochină, procuror în cadrul Procuraturii raionului Nisporeni, a fost numit în funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii raionului Nisporeni. O decizie în acest sens a fost luată luni, 13 iunie, de către membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

„CSP a hotărât: a aproba interimatul funcției de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii raionului Nisporeni dispus domnului Grigore Ciochină prin ordinul procurorului general din 16 mai 2022”, a declarat Angela Motuzoc, președinta CSP.

Grigore Ciochină a absolvit Institutul Național al Justiției în 2014, fiind ulterior angajat la Procuratura Nisporeni.  

Anterior ZdG a scris că Ciochină a fost procurorul care s-a ocupat de dosarul în care a fost reținut fostul şef al Serviciului control financiar şi audit intern al ÎS „Poşta Moldovei”, Sergiu Cebotari, pe 29 iulie 2017. La câteva ore după reţinerea lui Cebotari, Ruslan Ojog, pe atunci şef adjunct al Direcţiei generale urmărire penală a IGP, declara că Cebotari a fost reţinut pentru exploatarea prin muncă a mai multor persoane şi că această reţinere nu are legătură cu dezvăluirile fostului angajat al poştei despre traficul cu anabolizante.

„În 2016, în adresa organului de urmărire penală a IP Nisporeni au parvenit 16 plângeri ale cetăţenilor care susţin că cetăţeanul Cebotari Serghei ar fi pretins de la ei, contrar voinţei, prin înşelăciune, muncă forţată”, a declarat Ojog.

Acesta a mai precizat că „în niciun caz, organul de urmărire penală nu a reţinut această persoană pe motiv că ar fi membru al unei organizaţii politice sau că ar fi trebuit să prezinte anumite probe unei comisii parlamentare cu privire la circulaţia ilegală a substanţelor anabolizante”. Pe 1 august 2016, la cererea procurorului de atunci, Judecătoria Nisporeni a emis pe numele lui Cebotari un mandat de arest pentru 30 de zile.