Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   CSP a desemnat patru câștigători…

CSP a desemnat patru câștigători ai concursului de suplinire a funcțiilor vacante de procuror în cadrul PCCOCS

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) au desemnat patru câștigători ai concursului de suplinire a funcțiilor vacante de procuror în cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Încă o funcție de procuror PCCOCS a rămas vacantă, concursul fiind declarat „nerealizat”.

La cele cinci funcții vacante de procuror în cadrul PCCOCS au pretins nouă candidați. La ședința din 1 noiembrie a CSP, candidații și-au susținut scrisoarea de motivare și au răspuns la întrebările membrilor CSP. Astfel, membrii Consiliului au desemnat patru câștigători și propun procurorului general interimar numirea candidaților Iurie Iurco, Elena Lisnic, Constantin Popescu și Dorel Zatic în funcțiile vacante de procuror în PCCOCS”.

„Consiliul Superior al Procurorilor a hotărât, a desemna învingători ai concursului pentru ocuparea funcției vacante de procuror în Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale pe următorii candidați: Iurie Iurco, Elena Lisnic, Constantin Popescu, Dorel Zatic.

A declara nerealizat concursul în partea ce ține de ocuparea unei funcții de procuror în cadrul PCCOCS. A propune procurorului general interimar numirea candidaților Iurie Iurco, Elena Lisnic, Constantin Popescu și Dorel Zatic în funcțiile vacante de procuror în PCCOCS”, a anunțat președinta CSP, Angela Motuzoc.

Hotărârea CSP va fi transmită procurorului general interimar pentru demararea procedurilor de emitere a actelor administrative corespunzătoare.

Concursul pentru suplinirea a cinci funcții vacante de procuror în cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a fost anunțat în în iunie 2022. Procurorii care solicită numirea în funcția de procuror în procuratura specializată urmau să se vor înscrie în concurs până la data de 1 august 2022.