Principală  —  IMPORTANTE   —   Crima de la Atrium: Procuratura…

Crima de la Atrium: Procuratura anunță că a depus apel împotriva achitării celor doi luptători K-1

Foto: anticoruptie.md

Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Râșcani a contestat astăzi sentința primei instanțe prin care unul dintre luptătorii K1 a fost achitat în totalitate, iar celălalt – achitat parțial și condamnat la amendă pentru „huliganism”.

Sentința de achitare a fost pronunțată pe 26 iunie, de Judecătoria Chișinău.

Procurorul a criticat sentința ca fiind una ilegală și a depus apel, insistând pe condamnarea celor doi la câte 15 ani închisoare, pe ambele capete de acuzare: huliganism și vătămarea intenționată gravă a integrității corporale, soldată cu decesul unei persoane.

Curtea de Apel Chișinău urmează să fixeze data și ora examinării apelului înaintat de procuror.

Cazul a avut loc în noaptea de 18 spre 19 mai 2018, în timpul unei altercații în parcarea unui centru comercial, când inculpații, împreună cu un coparticipant, l-au bătut crunt pe un tânăr, care a decedat, peste câteva zile, la spital.

Dosarul în privința coparticipantului a fost disjuns într-o procedură separată, acesta fiind anunțat în căutare.

La 26 iunie, magistrata Olga Bejenari de la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a decis să-l achite în totalitate pe Mihail Pîrgaru, iar pe Aurel Ignat parțial, aplicându-i o amendă de 50.000 de lei. Avocatul a declarat că va ataca decizia prin care a fost amendat clientul său.