Principală  —  IMPORTANTE   —   CNA a pornit un dosar…

CNA a pornit un dosar contravenţional pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu pe numele preşedintei CSP, Angela Motuzoc

Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) a pornit un dosar contravenţional pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu pe numele preşedintei Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), Angela Motuzoc. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de ofițera de presă a CNA, Angela Starinschi.

„Procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost expediat în instanţă pentru adoptarea deciziţiei privind aplicarea sancţiunii”.

Contravenţia a fost constatată, potrivit CNA, în urma examinării unei plângeri depuse de fosta deputată din Fracțiunea Platforma Demnitate și Adevăr (DA) Inga Grigoriu.

La 9 septembrie curent, Inga Grigoriu a anunțat că va depune la CNA o sesizare cu privire la „constatarea contravenției în acțiunile președintei CSP, Angela Motuzoc”.

„Consider că prin acțiunile sale, doamna Motuzoc a comis depășirea atribuțiilor de serviciu”.

„La 28 iulie curent am depus o sesizare la CSP în vederea examinării acțiunilor procurorului general Alexandr Stoianoglo, în procesul de renunțare la învinuire în privința condamnatului Veaceslav Platon, solicitând desemnarea unui procuror pentru examinarea acestor fapte prin prisma Codului de procedură penală. (…) La 26 august curent primesc un răspuns semnat de președinta CSP Angela Motuzoc”, menționa fosta deputată.

sursa: Inga Grigoriu/ Facebook

Această scrisoare, semnată de președinta CSP, Angela Motuzoc, o consider ilegală. Din prevederile legislației conchidem că președintele CSP nu dispune de competență să se expună unilateral asupra sesizărilor privind faptele ilicite ale procurorului general, dar trebuia să organizeze examinarea acestora la ședința CSP”, a menționat Grigoriu.

Angela Motuzoc a fost numită președintă a CSP la 10 ianuarie 2018.