Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cei doi angajaţi ai INI…

Cei doi angajaţi ai INI reținuți într-un dosar de corupere pasivă, plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Cei doi angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii (INI), reținuți la 1 iunie, într-un dosar de corupere pasivă au fost plați în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

O deciziei în acest sens a fost luată joi, 3 iunie, de către magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

„Poliţiştii de la Inspectoratul Naţional de Investigaţii, reţinuţi de CNA pentru fapte de corupţie,  au fost plasaţi în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Este decizia luată de magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, după ce procurorii au cerut 30 de zile de arest preventiv pentru fiecare”, mențioenază responsabilii CNA.

Doi angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii (INI) au fost reţinuţi la amiaza zilei de marți, 1 iunie, de CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de corupere pasivă, după ce au fost efectuate percheziții. Aceştia au fost denunţaţi la linia naţională anticorupţie de un bărbat care a comunicat că doi poliţişti i-ar fi cerut bani pentru a-l scăpa de un dosar penal. În scurt timp, oamenii legii au fost identificaţi cu sprijinul subdiviziunilor specializate ale Inspectoratului General de Poliţie (INI).

Potrivit denunţului, poliţiştii l-ar fi intimidat, pe parcursul câtorva zile, pe denunţător, somându-l să le dea mită pentru a nu-l trage la răspundere pe pretinse fapte escrocherie pe care i le incriminau.