Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Bărbat din Soroca, condamnat la…

Bărbat din Soroca, condamnat la nouă ani de închisoare pentru contrabandă cu droguri. A încercat să introducă în țară aproape 21 de kg de hașiș din Portugalia

Sursa foto: PCCOCS

Un bărbat de 37 de ani din Soroca a fost condamnat la 9 închisoare pentru contrabandă cu peste 20,7 kg de droguri, trimise în R. Moldova din Portugalia, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Mai exact, potrivit PCCOCS, bărbatul a camuflat hașișul în 43 pachete înfășurate în staniol, de mărimea unui săpun fiecare, pentru ca să nu fie depistate ușor de ofițerii vamali. În acest scop, inculpatul a ascuns pachetele cu hașiș într-un compresor electric nou, pe care l-a trimis neînsoțit, printr-o agenție de transport din Portugalia, în mai 2015.

„Totuși, la postul vamal Leușeni, încercarea bărbatului de a introduce în Moldova aceste droguri cu scopul punerii lor în vânzare a fost deconspirată, după verificarea prin scaner a compresorului. Pe piața neagră din Moldova, captura de droguri ar costa estimativ 800.000 lei”, transmit procurorii din cadrul PCCOCS.

Tot în acel an, procurorii au expediat o solicitare către autoritățile din Portugalia, pentru stabilirea detaliilor privind trimiterea prin agenția de transport a coletului cu cele 43 de pachete cu hașiș.

„În 2018, au urmat rezultatele preliminare privind expertizarea declarației semnate de inculpat la trimiterea coletului cu agenția portugheză, iar în 2021, procurorul PCCOCS a primit rezultatele finale ale expertizei. Astfel, la pronunțarea sentinței, Judecătoria Hâncești a luat în considerare și faptul că inculpatul cu vârsta de 37 de ani din Soroca a fost recunoscut de către operatorul agenției portugheze, atunci când i-au fost prezentate fotografiile acestuia, la sfârșitul lui 2017”, mai anunță PCCOCS. 

Urmare a investigațiilor penale, bărbatul a fost plasat în arest preventiv, în 2021, atunci când acesta a revenit în R. Moldova. La pronunțarea sentinței din mai 2023, judecătorul a dispus și nimicirea drogurilor după definitivarea sentinței, timp în care inculpatul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.