Avocata Tatiana Puiu a fost aleasă în calitate de membru al Comitetului European pentru Drepturile Sociale

Candidata Republicii Moldova, Tatiana Puiu, a fost aleasă în calitate de membru al Comitetului European pentru Drepturile Sociale (CEDS) pentru un mandat de șase ani. Decizia a fost luată pe 6 martie, curent, în cadrul reuniunii Delegaților Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei.

Alegerile pentru poziţiile vacante în CEDS s-au desfășurat în perioada decembrie 2018 – februarie 2019. În etapa finală au fost admiși doi candidați. Per total, la concursul pentru suplinirea a șase mandate din cadrul celor cinci grupuri CEDS au fost aleși experți din partea Danemarcei, Federaţiei Ruse, Franţei, Turciei, Ungariei și Republicii Moldova.

Tatiana Puiu, avocat cu experienţă în jurisdicţia Curţii Europene a Drepturilor Omului, este actualmente şi consultantă de proiecte în cadrul organizaţiei internaţionale „Freedom House”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *