Arest la domiciliu pentru un șef din cadrul MAI, care a cerut mită de la un agent economic

Magistrații Judecătoriei Chișinău au emis mandate de arest la domiciliu pentru 30 de zile pe numele lui Ruslan Ghenciu, șef al unei direcții din cadrul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA), dar și pe numele unui agent economic.

Cei doi doi au fost reținuți la 18 martie curent, în urma perchezițiilor efectuate de către procurorii anticorupție în cadrul Serviciului protecţie internă şi anticorupţie al MAI.

Ghenciu este bănuit de trafic de influență, spălare de bani și abuz de serviciu în interes material. Potrivit materialelor cauzei, s-a stabilit că folosindu-se de funcția pe care o deținea, Ghenciu a pretins și primit suma de 1 000 de euro de la un agent economic ce asigura activitatea unui cazinou, în schimbul căreia ultimul urma să evite răspunderea penală. Agentului economic își recunoaște vina și colaborează cu ancheta.

Conform Codului Penal, traficul de influență se pedepsește cu amendă în mărime de la 15 000 la 20 000 lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani. Abuzul de serviciu se pedepsește cu o amendă în mărime de până la 117 500 de lei sau cu închisoare până la 6 ani, iar spălarea banilor se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani, cu amendă, aplicată persoanei juridice, în mărime de la 65 000 la 80 000 de lei.

Foto: wikimapia.org

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *