A fost desemnat învingătorul concursului pentru funcția de șef al Procuraturii Chișinău. Cine este acesta

Candidatul Ştefan Şaptefraţ a fost ales învingător  de către Consiliului Superior al Procurorilor în concursul pentru funcția de șef al Procuraturii Chișinău. 

În urma evaluărilor de către  Colegiul pentru Selecţia şi Cariera Procurorilor și  de către Colegiul de Evaluare a Performanţelor,  cel mai mare punctaj i-a fost atribuit procurorului Ştefan Şaptefraţ – 61 de puncte din partea Colegiului pentru Selecţia şi Cariera Procurorilor şi 90 de puncte din partea Colegiului de Evaluare a Performanţelor, acesta intrând în concurs cu un total de 151 de puncte. Astfel, Șaptefraț a fost desemnat învingătorul concursului pentru funcția de șef al Procuraturii Chișinău.

Şefi „noi” la PCCOCS şi Procuratura Chişinău

ZdG a scris despre activitatea lui Şaptefraţ, atunci când acesta candida la funcţia de şef al Procuraturii Anticorupţie, dezvăluind că acesta ar fi unul dintre cei mai prosperi acuzatori de stat, locuind, împreună cu soţia sa, într-o casă din com. Tohatin. În 2015, Şaptefraţ scria în declaraţia de avere că a vândut un teren în Chişinău unei companii de contrucţii cu 19,5 milioane de lei.

În anii 2010-2012, pe când nu activa în Procuratură, Şaptefraţ, împreună cu reprezentanţii familiei sale, au acordat împrumuturi de aproape 11 milioane de lei, fără termen şi fără dobândă. Informațiile despre persoanele fizice sau juridice care au primit banii sunt însă blurate.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Paulică

    Pavel Filip: Republica Moldova trebuie să crească pe trei piloni importanţi:
    supremaţia legii lui Plahotniuc, educaţia în spiritul istoriei lui Dodon şi o
    infrastructură dezvoltată de mine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *