Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Zelensky despre negocierile cu Rusia:…

Zelensky despre negocierile cu Rusia: „Ne vom pregăti pentru următoarele runde”. Președintele ucrainean spune că a discutat cu premierul canadian despre sancțiuni mai dure împotriva Rusiei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, susține că partea ucraineană se va pregăti pentru următoarele runde de negocieri cu Rusia.

Zelensky a menționat că mai multe țări răspund „puternic” agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, cu „pachete de sancțiuni”.

„Am vorbit cu premierul canadian Justin Trudeau dimineața. Avem înțelegere deplină, sprijin deplin. Delegația noastră din Belarus s-a întors noaptea de la negocieri. Voi asculta raportul. Ne vom pregăti pentru următoarele runde de negocieri – de dragul Ucrainei, de dragul păcii”, a spus președintele ucrainean într-un mesaj pe Twitter.

Tot președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, mai spune că a discutat cu premierul canadian Justin Trudeau despre introducerea unor sancțiuni mai dure împotriva Rusiei.

„Am discutat cu prietenul meu Justin Trudeau despre cooperarea în domeniul apărării dintre Ucraina și Canada și despre cum să creștem presiunea sancțiunilor asupra Rusiei. Am convenit asupra unor măsuri diplomatice suplimentare. Canada este cot la cot cu Ucraina. O simțim în fiecare zi”, a scris Zelensky.