Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Volodimir Zelenski: „Victoria Ucrainei în…

Volodimir Zelenski: „Victoria Ucrainei în războiul cu Rusia va duce la restabilirea integrității teritoriale a Georgiei și a R. Moldova”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski consideră că victoria Ucrainei în războiul cu Rusia va duce la restabilirea integrității teritoriale a Georgiei și a R. Moldova, precum și la schimbări democratice în Belarus. El și-a exprimat această opinie într-un interviu pentru jurnalista Natalia Moseiciuk, notează Radio Svoboda.

Întrebat cum își imaginează victoria, Zelenski a spus că aceasta ar trebui să excludă posibilitatea repetării războiului.

Președintele ucrainean insistă asupra restabilirii integrității teritoriale a țării în cadrul granițelor sale din 1991. În același timp, potrivit lui Zelenski, dacă armata ucraineană va ajunge la granița administrativă cu Crimeea, ar putea „să se finalizeze politic demilitarizarea Rusiei pe teritoriul peninsulei”.

Șeful statului ucrainean a mai subliniat că țara sa este pregătită să lupte „mult timp” dacă este necesar pentru a minimiza pierderile. În același timp, Zelenski și-a exprimat opinia că Ucraina ar putea deveni un „lider european în domeniul tehnologiei militare”.

Luni, 28 august, este a 551-a zi a războiului provocat de Rusia în Ucraina. În această dimineață, armata rusă a lansat un atac cu rachete asupra orașului Krîvîi Rih din regiunea Dnipropetrovsk. Deocamdată nu au fost anunțate victime. Între timp, autoritățile militare ucrainene anunță că trupele ucrainene continuă operațiunile ofensive în direcția Melitopol.