Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Volnovakha a fost recucerit de…

Volnovakha a fost recucerit de la ocupanții ruși. Ce se întâmplă acum în regiunea Donețk

Imagine-simbol

Orașul ucrainean Volnovakha a fost recucerit de la ocupanții ruși. Asta a anunțat duminică șeful Administrației Regionale de Stat Donețk, Pavel Kirilenko, care a menționat că în regiunea Donețk se duc lupte grele.

Lupte grele au loc aproape de-a lungul întregii linii de contact cu regiunea Donețk, în timp ce Mariupol rămâne o direcție dificilă de luptă. Acest lucru a fost anunțat duminică de șeful Administrației Regionale de Stat Donețk, Pavel Kirilenko, la postul de televiziune 1 + 1, transmite novosti.dn.ua.

„Se duc lupte în Mariupol și lângă Mariupol. În orașul Volnovakha, au fost lupte și noaptea, ocupanții au fost respinși la periferia orașului. Acum, populația și orașele situate în apropiere de Mariupol și Sartana sunt bombardate puternic, fiind folosită și aviația. Există victime în rândul populației civile, răniți”, a spus el.

În Sartana, Talakovka și Hnutovo, ocupanții trag din Grads, există daune la infrastructura civilă.

În plus, în Toretsk, în nordul regiunii, un proiectil a fost lansat în centrul orașului. Cazarma a fost avariată. Victime nu au fost înregistrate.

Cel puțin 64 de civili au fost uciși de când Rusia a invadat Ucraina, a anunțat duminică ONU.

Biroul pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare al agenției a raportat „cel puțin 240 de victime civile, inclusiv cel puțin 64 de persoane ucise” în luptele care au izbucnit de la lansarea atacului de la Moscova.

DETALII AICI: LIVE TEXT/ A patra zi de război în Ucraina.

Poliția Națională a Ucrainei: soldații ruși se predau la Harkov – VIDEO