Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Vladimir Putin a semnat un…

Vladimir Putin a semnat un decret prin care introduce restricții de viză pentru cetățenii țărilor „neprietenoase”

Foto: TASS

Președintele rus Vladimir Putin a semnat luni un decret prin care introduce restricții de viză pentru cetățenii țărilor „neprietenoase”, ca răspuns la sancțiunile impuse din cauza Ucrainei, scrie Tass.

Decretul, care intră în vigoare luni, 4 aprilie, suspendă regimul simplificat de eliberare a vizelor pe care Rusia îl are cu unele țări din Uniunea Europeană, precum și cu Norvegia, Elveția, Danemarca și Islanda.

Putin a solicitat Ministerului rus de Externe să impună restricții la intrarea în Federația Rusă pentru străinii și apatrizii care comit acte „neprietenoase”.

„Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse, în cooperare cu autoritățile executive federale autorizate să ia decizii privind nepermisiunea de a intra în Federația Rusă, să impună restricții la intrarea în Federația Rusă și șederea în Federația Rusă pentru cetățenii străini și apatrizii care comit acte împotriva Federației Ruse, a cetățenilor acesteia sau a persoanelor juridice acțiuni neprietenoase”, rezultă din textul decretului.

Luni, 4 aprilie, este a 40-a zi de război în Ucraina. De la începutul invaziei ruse asupra Ucrainei, potrivit ONU, au murit 1 417 de civili ucraineni, iar 2 038 au fost răniți. Luni dimineața, 4 aprilie, alerte de raid aerian au fost declanșate în regiunea Nicolaev și Odesa. Ucraina continuă să evacueze civilii din zonele grav afectate de război. Pe 4 aprilie, spre Mariupol au fost îndreptate 15 autobuze care vor evacua oamenii în Zaporojie.

Cronologia evenimentelor din Ucraina – LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40