Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Vladimir Putin a declarat că…

Vladimir Putin a declarat că s-a vaccinat cu serul Sputnik V și consideră că nu este necesar ca toți oamenii să vaccineze cu Sputnik V

Foto: Profimedia Images

Infecția cu coronavirus nu va dispărea singură, iar unica modalitate de a o opri pandemia este vaccinarea, a declarat miercuri, 30 iunie, președintele rus Vladimir Putin, în cadrul conferinței anuale cu publicul. Liderul de la Kremlin a declarat că s-a vaccinat cu serul Sputnik V (dar consideră că nu este necesar ca oamenii să aleagă anume acest vaccin) și că el nu este adeptul vaccinării obligatorii, deși în Moscova, dar și în alte părți din Rusia vaccinarea a devenit o obligație pentru anumite categorii profesionale, scrie tass.ru.

„Am spus că nu susțin vaccinarea obligatorie. Și continuu să respect aceleași puncte de vedere. Cu toate acestea, vaccinarea obligatorie a lucrătorilor într-o serie de sfere, introdusă în anumite regiuni, are sens „pentru a preveni necesitatea introducerii unui blocaj” și respectă pe deplin normele legii: „Nu există confuzie aici în Rusia”, a declarat Vladimir Putin.

Vladimir Putin a dezvăluit că s-a vaccinat cu Sputnik V și că a avut efecte secundare.

„Am plecat de la faptul că trebuia să fiu protejat cât mai mult timp și am luat decizia de a mă vaccina cu Sputnik V”.

În același timp, președintele nu consideră necesar să publice înregistrări video ale procesului de vaccinare (așa cum au făcut alți lideri mondiali): „Și dacă ar fi inoculați nu în braț, ci într-un alt loc, ar trebui să arate și ei aceasta?”, a spus Putin.

„Oamenii se confruntă cu infecția chiar și după vaccinare, și aproximativ 10% se îmbolnăvesc. Dar boala trece ușor și fără consecințe. Asta este important.”, susține liderul de la Kremlin.

Puțin mai târziu, viceprim-ministra Tatiana Golikova l-a corectat pe Putin, menționând că 2,5% dintre cei vaccinați se îmbolnăvesc.

„Oamenii apropiați de mine de asemenea, vaccinați, s-au îmbolnăvit, din păcate. Oameni foarte celebri s-au îmbolnăvit după vaccinare… Oameni apropiați de mine s-au îmbolnăvit, din păcate, dar le-a trecut repede și nu a fost nevoie să ia medicamente puternice. Și asta bazat doar pe cercul meu de cunoștințe”, a mai menționat Putin.

Marți, 29 iunie, Rusia a raportat 652 de decese provocate de COVID-19, cel mai mare bilanț zilnic de la începutul pandemiei. Numărul deceselor cauzate de coronavirus în Rusia pe zi a crescut cu 652 față de 611 cu o zi înainte. Un total de 134 545 de persoane au murit din cauza infecției, a declarat marți sediul operațional federal pentru lupta împotriva noii boli.

Rusia raportează 652 de decese provocate de COVID-19, cel mai mare bilanț zilnic de la începutul pandemiei