Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Violența sexuală - armă de…

Violența sexuală – armă de război? Mai multe femei au fost ținute captive de trupele ruse în subsolul unei case din Bucea timp de 25 de zile: „Nouă dintre ele sunt acum însărcinate”. Detalii care pot afecta emoțional

Sursa foto: The New York Times

DETALII CARE POT AFECTA EMOȚIONAL. Soldaţii ruşi au violat timp de 25 de zile un grup de femei din Bucea, afirmă comisarul pentru drepturile omului din Parlamentul ucrainean, Ludmila Denisova.

Într-un comentariu pentru The New York Times, Denisova a descris cazul unui grup de fete și femei, ținut de trupele ruse în subsolul unei case din Bucea timp de 25 de zile. Potrivit oficialei, nouă dintre femeile ținute captive sunt acum însărcinate.

BBC a publicat povestea uneia dintre locuitoarele din suburbiile Kievului, Anna, în vârstă de 50 de ani. A fost violată de un soldat cecen. Potrivit femeii, soțul ei a încercat să o protejeze și a fost împușcat.

Pe drumul de la casa Annei, jurnaliștii au auzit o altă poveste înfiorătoare: o altă localnică a fost violată, iar apoi ucisă. Vecinii mărturisesc că făptașul este același bărbat care a violat-o pe Anna.

După retragere trupelor ruse din regiunile Kiev, Cenihiv și Sumî, autoritățile ucrainene au găsit sute de victime în localitățile care s-au aflat sub ocupația rusă. Micile orașe din nord-vestul Kievului au devenit unele dintre epicentrele distrugerilor încă din primele zile ale războiului purtat de Rusia împotriva Ucrainei.

Recent, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, anunța că principalele sarcini ale „operațiunii militare speciale au fost finalizate, astfel Rusia își va concentra eforturile pentru atingerea obiectivului principal – eliberarea Donbasului”.

Marți, 12 aprilie, este a 48-a zi de război în Ucraina. După ce Vladimir Putin a anunțat, la 24 februarie, așa-numita „operațiune de demilitarizare și denazificare” a Ucrainei, mai multe orașe ucrainene au fost distruse de bombardamente, iar mii de oameni au fost evacuați din zonele grav afectate de război. Potrivit ONU, de la începutul războiului în Ucraina au murit aproximativ 1 600 de oameni.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina