Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO / Volodimir Zelensky, interviu…

VIDEO Volodimir Zelensky, interviu pentru jurnaliștii ruși: „Rusia trebuie să cunoască adevărul”. Roskomnadzor, avertizare pentru presa rusă

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky a oferit un interviu pentru jurnaliștii ruși de la canalul de YouTube „Zygar”, canalul „Dojdi TV”, „Meduza” şi publicaţiile Kommersant şi Novaya Gazeta. Potrivit portalului Meduza, Vladimir Zelensky a vorbit despre procesul de negocieri, despre situația de la Mariupol și atitudinea față de ruși. Interviul a fost publicat pe pagina de telegram a președintelui Ucrainei, cu comentariul: „Rusia trebuie să cunoască adevărul”.

În acest context, Roskomnadzor a venit cu o avertizare la adresa presei care a participat la acel interviu și a cerut ca acesta să nu fie publicat.

„Roskomnadzor avertizează presa rusă despre necesitatea de a renunța la publicarea acestui interviu. În adresa mass-mediei care a participat la interviu a fost pornită o anchetă pentru a stabili gradul de responsabilitate și pentru a lua măsuri”, se arată în comunicatul Roskomnadzor.

Totuși, cei de la Meduza au publicat și textul și video de la interviul cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky.

Duminică, 27 martie, este a 32-a zi de război în Ucraina. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, la 24 februarie a anunțat o „operațiune militară specială” de „demilitarizare și denazificare” a Ucrainei.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina