Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Un avion rusesc cu…

VIDEO Un avion rusesc cu 28 de oameni la bord s-a prăbușit în largul Peninsulei Kamceatka

Un avion rusesc de pasageri a dispărut în dimineața zilei de marți, 6 iulie, de pe radar în largul Peninsulei Kamceatka din estul Rusiei. La bord erau 28 de persoane, inclusiv doi copii. Epava An-26 a fost găsită lângă satul Palan din Kamceatka. Autoritățile spun că toți pasagerii și membrii echipajului au murit, scrie Novaya gazeta.

Aeronava An-26 efectua un zbor de la Petropavlovsk-Kamchatsky – Palana când a dispărut de pe radar și a pierdut contactul cu controlorii de trafic aerian. Potrivit departamentului regional al Ministerului Situațiilor de Urgență, la bord erau 28 de persoane, inclusiv 6 membri ai echipajului și doi copii. Printre pasageri se afla și Olga Mokhireva, primarul orașului Palana, spre care se îndrepta avionul.

De dimineața, salvatorii din Petropavlovsk-Kamchatsky și din satul Ossora au fost trimiși să caute avionul. Parchetul pentru transporturi a organizat o inspecție, iar guvernul teritoriului Kamchatka, în numele guvernatorului Vladimir Solodov, a creat un sediu special. Flota Pacificului a început să caute avionul An-26 dispărut.

Ulterior, după mai mult de 5 ore de căutări, Agenția Federală pentru Transportul Aerian și Ministerul Situațiilor de Urgență au declarat că epava avionului An-26 a fost găsită la 4-5 kilometri de aeroportul Palana din Kamchatka de pe linia de coastă. Potrivit TASS, epava An-26 a căzut în Marea Okhotsk: o parte din fuselajul aeronavei se află pe versantul dealului Pyatibratka, al doilea a fost văzut în mare, la patru kilometri de coastă.

O posibilă cauză a accidentului An-26 ar putea fi un vânt puternic, a declarat șeful companiei aeriene. Aeronava An-26 s-a prăbușit probabil în stânca de coastă, iar unele resturi au lovit marea, a adăugat el. Potrivit Agenției Federale de Transport Aerian, în momentul în care dispărutul An-26 trebuia să aterizeze pe aeroportul din satul Palana, condițiile meteorologice erau dificile.