Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Tina Kandelaki, dată în…

VIDEO Tina Kandelaki, dată în căutare internațională de autoritățile din Ucraina, apare la concertul din Moscova organizat de Putin: „Rusia nu va îngenunchia niciodată în fața Ucrainei”

Captură video

Jurnalista și prezentatoarea Tina Kandelaki, dată în căutare internațională de autoritățile din Ucraina fiind acuzată pentru răspândirea, în mod deliberat, a informațiilor false și propagandei de la Kremlin, prin diverse canale media personale, a ținut vineri, 18 martie, un discurs pro Kremlin la concertul din Moscova organizat de președintele rus Vladimir Putin.

„Sunt printre puținii care în 1995 a ales Rusia. Rusia este patria mea. Georgia este patria mea. (…) Acum are loc cel mai mare experiment sociologic. Ei vor să ne lase fără drapel și imn. (…) Rusia nu va îngenunchia niciodată în fața Ucrainei”, a declarat Tina Kandelaki de pe scena din Moscova.

Pe 18 martie, rușii sărbătoresc „Ziua reunificării Crimeei cu Rusia”. Cu această ocazie, locuitorii multor orașe ale Rusiei participă la concerte, iar în Crimeea este declarată zi liberă pentru bugetari.

Locuitorii din Sankt Petersburg participă la un concert denumit „Za Россию!” (Pentru Rusia). „Vor ieși pe scenă Valeria, Buinov, Zara și formația Marsilia”, scrie fontanka.ru. Între timp, bugetarii din Moscova participă la concertul „Крымская весна” (Primăvara din Crimeea), transmite NEXTA.

Președintele rus Vladimir Putin a apărut cu un discurs pe scena de la concertul organizat la Lujniki.

La 6 martie curent, Procuratura ucraineană a anunțat că inițiază procesul de înscriere a jurnalistei și prezentatoarei Tina Kandelaki pe lista de urmărire internațională. Prin urmare, atunci când va încerca să treacă granița altor state (în acest caz Rusia), ea va fi reținută de autoritățile competente în scopul extrădării în Ucraina. Declarația a fost făcută de însăși procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova.

Prezentatoarea mai multor emisiuni rusești, de origine georgiană, Tina Kandelaki, este acuzată pentru răspândirea, în mod deliberat, a informațiilor false și propagandei de la Kremlin, prin diverse canale media personale.

Anterior, tribunalul ucrainean a decis arestarea interpretului rus Oleg Gazmanov și a regizorului Nikita Mikhalkov.